Ribbe
2,5 kg
salt
sukker
Begynn dagen før den skal steikes
Skjær svoren i ruter.
Saltlake 100gr/liter salt + 2ts sukker/liter vann i et døgn
Et par timer før steiking tas ribba opp, skylles og vann den ut i to timer
Legg ribba i langpanne og hell over 2 dl væske.
Sett en kopp eller lignende på ribba for at folien ikke skal sette seg fast.
Bak i ovnen ved 140 grader i 4 timer. Etter 2 timer , sjekk hver time. Det skal bli helt mørt og gjennomstekt.
Fjern folien og all væske, skru opp temperaturen til 200 grader og bak i 1:15-1:30, skru eventuelt opp til 230 grader for å få opp svoren.
Variasjoner:
Saltlaken kan krydres med: 2-4 nellikspiker, kanelstang,, koriander, tørka chili
eller urter: Rosmarin og timian
Sennep: Kjøttsiden kan gnis inn med sennep under siste del av steikinga