Ribbe

2,5 kg

salt

sukker

Begynn dagen før den skal steikes

Skjær svoren i ruter.

Saltlake 100gr/liter salt + 2ts sukker/liter vann i et døgn

Et par timer før steiking tas ribba opp, skylles og vann den ut i to timer

Legg ribba i langpanne og hell over 2 dl væske.

Sett en kopp eller lignende på ribba for at folien ikke skal sette seg fast.

Bak i ovnen ved 140 grader i 4 timer. Etter 2 timer , sjekk hver time. Det skal bli helt mørt og gjennomstekt.

Fjern folien og all væske, skru opp temperaturen til 200 grader og bak i 1:15-1:30, skru eventuelt opp til 230 grader for å få opp svoren.

Variasjoner:

Saltlaken kan krydres med: 2-4 nellikspiker, kanelstang,, koriander, tørka chili

eller urter: Rosmarin og timian

Sennep: Kjøttsiden kan gnis inn med sennep under siste del av steikinga