CHILIKYLLING MED CHORIZO, TOMATER OG ROTGRØNNSAKER

CHILIKYLLING MED CHORIZO, TOMATER OG ROTGRØNNSAKER

https://trinesmatblogg.no/recipe/chilikylling-med-chorizo-tomater-og-rotgronnsaker/?fbclid=IwAR2ZKUeQRht_BXY8f_7vWKPt3QNHe4oYMOGsG9IADX_hHBiJRgReGY20M90


På vinteren smaker det ekstra godt med alt-i-ett retter, som passer seg selv i ovnen mens du gjør helt andre ting. Dette er en slik rett, som typisk lages hos oss på fredag ettermiddag, innimellom klesvask, rydding av duploklosser og andre huslige sysler. Formen settes på bordet, rødvinsglassene fylles og skuldrene senkes etter en lang arbeidsuke. Og plutselig er formen tom...


INGREDIENSER

4

poteter store, i båter

1-2

gulrøtter , i skiver

1

pastinakk , i skiver

8

sjalottløk , delt i to

2-3 fedd

hvitløk , finhakket

4

kyllingfileter , delt i 3-4 biter hver

1 dl

hvitvin (eller kyllingkraft)

1 boks

hermetiske cherrytomater

1-2 ts

sambal oelek (chilipasta)

100-150 g

chorizo , i biter


maldonsalt og nykvernet sort pepper


timian frisk

KJØP HOS MENY.NO

SLIK GJØR DU

Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som angitt ovenfor. Kokes i lettsaltet vann i ca 3 minutter. La grønnsakene renne godt av og fordel dem i bunnen av formen sammen med sjalottløk og hvitløk. Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt og nykvernet pepper. Stekes ved 225 grader i ca 20-30 minutter, til grønnsakene er nesten møre.

Mens grønnsakene koser seg i ovnen krydrer du kyllingbitene med maldonsalt og nykvernet pepper. Brun kyllingen i en blanding av smør og litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt, sammen med chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakket timian.

Rør sammen hvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel det over formen.

Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og grønnsakene er passe stekt.Sett formen på bordet, sammen med god brød, for eksempel foccacia, og gjerne med god rødvin i glassene.

TIPS: Siden denne retten inneholder relativt mye chili (vel, det er jo litt opp til hver enkelt), pleier jeg å lage en liten porsjonsform ved siden av til treåringen. Hvitvin og chili erstattes med noen spiseskjeer olivenolje, og både store og små koser seg!

Enjoy!