Lingolimpa

1 brød (liten brødform)

3 dl hvetemel

3,5 dl Grovt rugmel

1/2 dl solsikkefrø – knus de om de stakkars små ikke liker å få solsikkefrø midt i munnen

1 ts salt

1 ts bakepulver

2 ts bikarbonat – natron

1 ss valnøtter – knus de om barna ikke liker….

1 dl mørk sirup

3 dl kefir

2 ss lingon, som da er tyttebær (gjør ingenting om den er frossen). Jeg hadde blåbær oppi fordi det hadde jeg i kjøleskapet og det var rå godt. Neste gang skal jeg ha oppi tyttebær – for det er det jeg har smakt før i det brødet og det var også godt.

Blandet alt det tørre oppi bollen, så hadde vi oppi alt fra sirup og nedover. Så tømte vi alt rett i formen uten noe forheving.

Vi hadde bare stor brødform, så den gjorde jeg litt mindre med bakepapirark og alufolie – men skal nå kjøpe meg ei lita brødform, fordi dette brødet ble veldig godt og jeg skal bake det igjen og igjen…

Jeg lot det stå i formen mens ovnen varmet seg opp til 170 grader – mao ingen laaaaaaang hevetid – men veldig effektiv baking. Brødet bør steike i 50 min. Og så ut og hvile på rist en liten time, slik at det ikke går sund når du skjærer i det. Og det ble vanvittig godt.

Jeg moste ikke frø og nøtter, men det skal jeg gjøre neste gang, fordi jeg trur at barna vil like dette like godt som oss voksne, om bare det ikke var for de der livsfarlige nøttene som lyser rett i mot deg.