Is
http://www.klikk.no/mat/spise/article556542.ece
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplomme
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
Krokan/karamell
2 dl sukker
1 ss smør
2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)
el vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter. Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt.
Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.
Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.
Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller (eller bruk ismaskin).