Is

http://www.klikk.no/mat/spise/article556542.ece

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Krokan/karamell

2 dl sukker

1 ss smør

2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)

el vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter. Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt.

Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.

Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.

Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller (eller bruk ismaskin).