Hamburger

Nøkkelen til en god og saftig hamburger er kjøttet. Har du utstyret som trengs og lysten til å gjøre det, må du gjerne kverne kjøttet selv, ellers fungerer ferdigkvernet karbonadedeig fra kjøttdisken veldig bra. Foretrekker du litt mer fett i kjøttet (som også betyr mer smak), kan du velge å bruke kjøttdeig isteden. En kombinasjon er perfekt!

Dette trenger du (4 burgere):

200 g karbonadedeig

200 g kjøttdeig

1 egg

½ løk

2 fedd hvitløk

½ chili med frø, eventuelt et knivsodd cayennepepper (kan droppes om du vil)

½ ts salt

1 ts nykvernet pepper

  • Tilbehør

  • Salatblader

  • ost

  • løk i ringer

  • tomat i skiver

  • dressing, aioli eller pesto

Dette gjør du:

1. Hakk opp løk, hvitløk og chili

2. Bland sammen romtemperert kjøtt- og karbonadedeig (ikke rør for mye, da blir deigen seig)

3. Tilsett lett vispet egg, løk, hvitløk, chili, salt og nykvernet pepper

4. Form fire like hamburgere

5. Grill den på sterk varme fra 1-2 minutter, alt etter hvor godt stekt du ønsker hamburgeren din

6. Varm opp hamburgerbrød og bygg opp hamburgeren med salatblader, løk, tomat og ost og ønsket dressing.

http://rimikampanje.no/artikkel/hamburger-for-alle-grillmat/