Lammeribbe

Ingredienser

  • 2 kg lammeside

  • 1 ½ ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 ts tørket rosmarin

  • 1 ss smeltet margarin

  • 2 båt hvitløk

Slik gjør du:

1. Sag over bena på ribba i passe serveringsstykker. Ribba rutes med en skarp kniv.

2. Gni ribba inn med salt, pepper og rosmarin og pensle med smeltet margarin.

3. Stekes på 175° C ca. 45 minutter midt i ovnen. Gni den inn med rosmarin og evt. hakket hvitløk og stek videre på 225° C i ca. 15 minutter.

Serveres med Tzatziki og gresk salat.

Gresk salat

Ingredienser

  • 2 stk tomat

  • ½ stk slangeagurk

  • ½ stk rødløk

  • 4 stk blader sprø issalat

  • 1 glass fetaost i olje

  • 1 glass sorte oliven (lite glass)

Slik gjør du:

1. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Finstrimle salaten.

2. Bland sammen alle ingrediensene og drypp litt av oljen fra fetaosten over