Basilikumbakt marulk med soppsalat, hummersaus og potettårn
180 gr marulk per person
saltlake 8 % (1 liter vann, 80 gr salt røres sammen)
La marulken ligge i saltlaken i 10 minutter. Ta den ut og tørk av fisken med et tørkepapir.
1 potte basilikum
1 kinesisk hvitløk
2 dl olje
Kjør alt sammen til en glatt masse i foodprossesor. Vend fisken godt i basilikumoljen.
Legg den på et brett kledd med bakepapir. Ha litt nykvernet pepper over fisken.
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter.
Soppsalat
sopp (gjerne aromasopp & shitake)
rucula
frisee salat
lollo rosso
norzola i små terninger
salt og pepper
Riv og vask salaten.
Bland med ost.
Rett før servering freses soppen i smør i varm stekepanne.
Blandes forsiktig med salaten, tilsett litt olje hvis nødvendig. Krydre.
Hummersaus
100 gr sjalottløk,fennikel, sellerirot og gulrot i terninger
1/2 chili, finhakket
4 dl hvitvin
4 dl fløte
10 dl hummerkraft
salt og pepper
Fres grønnsakene og chili i litt smør. Tilsett hvitvin og kok ned.
Tilsett hummerkraft og fløte. Siles. Jevnes med maizena hvis nødvendig.
Smakes til med salt og pepper.
Potettårn
2 store poteter (f.eks bakepoteter)
Begynn med å skjære bakepoteter i skiver. Det skal være en skive pr. person.
Krydre dem, og stek dem i smør på begge sider.
Mandelpotet eller annen melen potet (ca 2 poteter per person)
Melk
Smør
Hvitløk
Salt og pepper
1 egg
Kok skrellet mandelpotet og hvitløk(hele renskede fedd) til potetene er møre.
Piskes i kjøkkenmaskin med melk og smør. Tilsett egget tilslutt.
Smak til med salt og pepper. Purèen må helt fin, siden den skal sprøytes.
Fylles i sprøytepose, og sprøytes på de stekte potetskivene.
Stekes i ovn på 180 grader i ca 10 min