Basilikumbakt marulk med soppsalat, hummersaus og potettårn

180 gr marulk per person

saltlake 8 % (1 liter vann, 80 gr salt røres sammen)

La marulken ligge i saltlaken i 10 minutter. Ta den ut og tørk av fisken med et tørkepapir.

1 potte basilikum

1 kinesisk hvitløk

2 dl olje

Kjør alt sammen til en glatt masse i foodprossesor. Vend fisken godt i basilikumoljen.

Legg den på et brett kledd med bakepapir. Ha litt nykvernet pepper over fisken.

Stekes på 180 grader i 10-15 minutter.

Soppsalat

sopp (gjerne aromasopp & shitake)

rucula

frisee salat

lollo rosso

norzola i små terninger

salt og pepper

Riv og vask salaten.

Bland med ost.

Rett før servering freses soppen i smør i varm stekepanne.

Blandes forsiktig med salaten, tilsett litt olje hvis nødvendig. Krydre.

Hummersaus

100 gr sjalottløk,fennikel, sellerirot og gulrot i terninger

1/2 chili, finhakket

4 dl hvitvin

4 dl fløte

10 dl hummerkraft

salt og pepper

Fres grønnsakene og chili i litt smør. Tilsett hvitvin og kok ned.

Tilsett hummerkraft og fløte. Siles. Jevnes med maizena hvis nødvendig.

Smakes til med salt og pepper.

Potettårn

2 store poteter (f.eks bakepoteter)

Begynn med å skjære bakepoteter i skiver. Det skal være en skive pr. person.

Krydre dem, og stek dem i smør på begge sider.

Mandelpotet eller annen melen potet (ca 2 poteter per person)

Melk

Smør

Hvitløk

Salt og pepper

1 egg

Kok skrellet mandelpotet og hvitløk(hele renskede fedd) til potetene er møre.

Piskes i kjøkkenmaskin med melk og smør. Tilsett egget tilslutt.

Smak til med salt og pepper. Purèen må helt fin, siden den skal sprøytes.

Fylles i sprøytepose, og sprøytes på de stekte potetskivene.

Stekes i ovn på 180 grader i ca 10 min